Uniunea Europeană nu va rupe rândurile, acum, după ce un acord al unui divorţ pare îndepărtat, în timp ce data retragerii Marii Britanii din Uniune este peste două luni şi ceva, a avertizat marţi negociatoru-şef UE al Brexitului Michel Barnier, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce ne priveşte, noi vom fi uniţi şi hotărâţi să ajungem la un acord”, a declarat Barnier marţi, după ce Parlamentul britanic a respins acordul Brexitului încheiat de Guvernul britanic cu UE în noiembrie.

Cei 27 au rămas uniţi în privinţa plecării Marii Britanii, în timp ce dezbaterea pe tema ieşirii din Uniune a fost marcată de dezbinare la Londra.

”Acum este momentul ca Regatul Unit să ne spună care sunt următoarele etape”, a declarat Barnier, frustrat de situaţia de la Londra.

El s-a întâlnit marţi seara, la Stasbourg, cu Guy Verhofstadt şi eurodeputaţi pentru a discuta despre votul din Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.