Opozantul rus Boris Nadejdin a anunţat că Curtea Supremă rusă i-a respins un recurs împotriva refuzului înregistrării candidaturii în alegerile prezidenţiale prevăzute în martie, în care Vladimir Putin urmează să fie reales, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Curtea Supremă a Federaţiei ruse mi-a respins recursul privind contestarea refuzului înregistrării” candidaturii, a anunţat miercuri pe reţele de socializare Boris Nadejdin.

El anunţă că va contesta această hotărâre.

Dosarul candidaturii acestui veteran - discret - al poltiicii ruse, care a luat poziţie în favoarea unei opriri a ofensivei ruse în Ucraina, a fost respins la începutul lui februarie de către Comisia Electorală Centrală rusă din cauza unor nereguli în privinţa semnăturilor de susţinere.

El anunţă că a aflat despre hotărârea Curţii Supreme dintr-o ţară străină, în care precizează că se află ”în vacanţă cu copiii”.

”Ultimele două luni au fost probabil cele mai groaznice din viaţa mea”, deplângea el marţi, anunţând că nu se afla în Rusia în momentul la care opoziţia rusă - a cărei majoritate se află în închisoare sau în exil - se afla în şoc după moartea liderului său Aleksei Navalnîi, la vârsta de 47 de ani, într-o închisore în Artica.

”Noi am decis să nu anulăm o mică vacanţă planificată de mult timp şi foarte aşteptată de toată familia, într-o ţară asiatică”, anunţa el, subliniind că nu renunţă la ambiţia de a candida la preşedinţie.

Comisia Electorală Centrală a anunţat că a găsit ”nereguli” pe liste cu 105.000 de semnături de susţinere a unor cetăţeni a candidaturii lui Boris Nadejdin şi a respins dosarul.

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, aflat la putere de un sferr de secol, nu se confruntă cu nicio opoziţie reală - mai ales pe tema ofensivei ruse în Ucraina - în alegerile prezidenţiale în urma cărora urmează să obţină un nou mandat de şase ani la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.