O manfestaţie împotriva izolării din cauza covid-19 în Slovenia a degenerat în confruntări violente, la Ljubljana, după ce poliţia a intervenit pentru a dispersa mulţimea cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva sute de persoane s-au adunat joi seara în faţa sediului Parlamentului, iar unele au agresat poliţişti care le avertizau că încalcă dispoziţii în lupta împotriva pandemiei.

Unii manifestanţi au aruncat, atunci, cu sticle, pietre şi petarde în poliţişti antirevoltă, care au răspuns cu tiruri de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

În aceste ciocniri - care au durat peste două ore - într-o parte a centrului capitalei slovene, cel puţin trei persoane au fost rănite, potrivit postului privat de televiziune Pop TV.

Şeful Poliţiei din Ljubljana, Stanislav Vrecar, a anunţat că ”aproximativ zece poliţişti” au fost răniţi uşor, majoritatea în tiruri cu pietre. ”Poliţia a restabilit ordinea în Ljubljana”, a anunţat el joi seara, precizând că zece manifestanţi au fost arestaţi.

Slovenia a fost relativ ocolită de primul val al pandemiei, însă, în urma creşterii recente numărului cazurilor - 41.000 în total, la o populaţie de douămilioane de locuitori -, Guvernul a impus luna trecută atât o replasare în carantină, cât şi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi a închis şcolile şi magazinele neesenţaile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.