Rămăşiţele italianului Maurizio Sterlini, care şi-a pierdut viaţa în cutremurul din 24 august, de la Amatrice, şi al cărui trup neînsufleţit a fost trimis din greşeală în România, au fost readuse în Peninsulă, relatează Il Messaggero.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Urna cu cenuşa lui Sterlini, care avea 56 de ani, a fost binecuvântată de preoţi, într-o ceremonie funerară scurtă, la care au luat parte câteva persoane, organizată la Amatrice, dar nu a putut fi organizată o înmormântare. Familia vrea să îl îngroape în cimitirul din localitatea distrusă de cutremur, dar acesta era inaccesabil.

Rămăşiţele italianului al cărui cadavru a fost trimis, din greşeală, în România după seismul din vară, repatriate (Foto: Twitter)
Rămăşiţele italianului al cărui cadavru a fost trimis, din greşeală, în România după seismul din vară, repatriate (Foto: Twitter)

Rudele au luat urna la Roma, până când vor reuşi să îl înmormânteze.

Autorităţile din Italia au încurcat sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Victor Păunescu, în vârstă de 52 de ani, din judeţul Vâlcea, mort alături de soţia sa în urma cutremurului din Amatrice, iar în locul acestuia în România a fost adus Sterlini.

Unsprezece români au murit în urma cutremurului din localitatea italiană Amatrice, iar bilanţul general al seismului a ajuns la 297 de victime.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.