Racheta Starship aparţinând companiei american SpaceX s-a ”pierdut” la reintrarea în atmosferă, în timp ce cobora către Terra, anunţă joi compania, după trei zboruri de testare ale acestei megarachete care a zburat cu mult mai mult decât la precedentele două zboruri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vasul s-a pierdut”, a anunţat un comentator în timpul unei transmisiuni în direct a întreprinderii miliardarului Elon Musk.

”Aşadar, fără amerizare azi”, a adăugat el.

Vasul urma, potrivit planului de zbor, să-şi încheie cursa în Oceanul Indian.

OBIECTIV MARTE

Vasul efectua un zbor de testare cu o listă lungă de obiective.

Starship - de 120 de metri lungime - este cea mai mare rachetă din lume.

Ea este totodată cea mai puternică rachetă din lume.

Decolarea în acest al treilea zbor de testare a avut loc de la baza spaţială ”Starbase” a SpaceX, la Boca Chica, în sudul extrem al Texasului.

Întreprinderea miliardaului Elon Musk mizează pe Starship să-şi atingă scopul afişat de transforma omenirea într-o specie multiplanetară prin instalarea acesteia pe Marte.

Dezvoltarea rachetei este foarte importantă şi pentru NASA, care conteză pe ea pentru a-şi trimite astronauţii pe Lună în cadrul Misiunii Artemis 3, prevăzută în 2026.

Racheta are două trepte - treapta de propulsie Super Heavy, iar deasupra vasul Starship, care dă, prin extensie, numele său întregii rachete.

Ultimul test a avut loc în urmă cu patru luni.

Cele două trepte ale rachetei s-au separat pentru prima oară în zbor cu succes, însă au explodat amândouă după aceea.

Nava a atins însă altitudinea de aproximativ 150 de kilometri, depăşind frontiera spaţiului terestru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.