Preşedintele rus Vladimir Putin, care candidează la al patrulea mandat, a votat duminică în alegerile prezidenţiale, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin urmează să fie ales la Kremlin în acest scrutin, marcat de apatia alegătorilor, în contextul în care rezultatul scrutinului este deja cunoscut.

Autorităţile au cheltuit sume fără precedent pentru a-i scoate pe ruşi la urne şi a-i asigura o legitimitate mai mare în următorul mandat de şase ani.

Aproximativ 145.000 de observatori monitorizează alegerile în cea mai mare ţară din lume, inclusiv 1.500 de obsevatori străini şi reprezentanţi ai mişcării liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi. Candidatura lui Navalnîi a fost interzisă în urma unei condamnări de fraudă, pe care acesta o denunţă ”fabricată” piesă cu piesă.

Putin are în faţă şapte contracandidaţi, creditaţi cu scoruri care nu reprezintă vreo ameninţare pentru el.

Obseervatori au raportat duminică nereguli în secţii de votare în întreaga Rusie în acest scrutin prezidenţial în care singura necunoscută este doar prezenţa la urne.

Organizaţia Golos a raportat zeci de presupuse încălcări duminică, din Extremul Orient şi până la Moscova. Ea a semnalat, între altele, plasarea a numeroase urne în afara razei unor camere video de supraveghere şi înscrieri ale unor alegători în ultimul moment, susceptibile să crească prezenţa la vot.

Secţiile de votare s-au deschis duminică, la ora locală 8.00 (sâmbătă, 22.00, ora României) în regiunile Ciukotka şi Kamciatka şi se vor închide duminică la ora locală 20.00 (20.00, ora României) în enclava Kaliningrad.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.