Preşedintele rus Vladimir Putin va participa - prin videoconferinţă - la summitul BRICS de la Johannesburg, la sfârşitul lui august, anunţă miercuri Kremlinul, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a anunţat miercuri că Vladimir Putin nu va participa la summit în persoană şi că va fi reprezentat de către ministrul său de Externe Serghei Lavrov.

Şefii de stat ai Braziliei, Indiei şi Chinei urmează să participe la summit în peroană.

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui Vladimir Putin, pe care acuză de crima de război a ”deportării” unor cipii ucraineni după invazia Ucrainei.

Oficiali sud-africani au făcut declaraţii contradictorii, după emiterea mandatului, cu privire la o eventuală arestarea a lui Vladimir Putin în Africa de Sud, în cazul unei participări la summit.

Africa de Sud, în calitate de stat membru al CPI, este obligată să-l aresteze pe preşedintele rus Vladimir Putin la intarea pe teritoriul sud-african.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.