Preşedinţii rus Vladimir Putin şi american Donald Trump urmează să se întâlnească ”scurt” ţi în mod informal în marja comemorărilor sfârşitului Primului Război Mondial, la Paris, pe 11 noiembrie, a anunţat miercuri un consilier al Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a convenit ca liderii rus şi american să se întâlnească scurt la Paris. Noi vorbim despre un contact informal, după care se va confirma (dacă) o întâlnire mai detaliată va avea loc la Buenos Aires”, la summitul G20, a declarat Iuri Uşakov, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

Potrivit lui Uşakov, această întâlnire scurtă ar urma să aibă loc în cadrul unui dejun de lucru, organizat la Palatul prezidenţial Elysée.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat marţi că organizarea unei întâlniri oficiale între cei doi lideri la Paris ar urma să fie ”dificilă”, din cauza ”programului încărcat al comemorărilor şi ceremoniilor”.

”Putin şi Trump se vor încrucişa cel puţin, în marjă, şi se vor pune de acord asupra datei la care vor putea să se întâlnească să discute în mod detaliat”, a declarat el.

Trump a anunţat, la rândul său, luni, că că ”probabil nu” se va întâlni cu omologul său rus la Paris, afirmând că nu este sigur că ”acesta ar fi locul potrivit” în vederea unei întâlniri.

Potrivit Kremlinului, o întâlnire ”îndelungată” între cei doi preşedinţi este, în schimb, deja prevăzută în marja summitului G20, la Bienos Aires, în Argentina, care urmează să aibă loc în perioada 31 noiembrie-1 decembrie.

”O asemenea întâlnire la Buenos Aires este deja în pregăire. Noi ne punem de acord cu americanii asupra datei şi orei şi va trebui, evident, să ne punem de acord asupra problemelor de abordat”, a declarat Uşakov miercuri.

Donald Trump şi Vladimir Putin s-au întâlnit în cadrul primului lor summit bilateral la Helsinki, în iulie. La finalul acestui summit, preşedintele american a fost criticat în ţara sa din cauză că s-a arătat foarte conciliant faţă de omologul său rus.

Prima lor întâlnire a avut loc în iulie 2017, în marja summitului G20, la Hamburg, în Germania.

Peste 60 de şefi de stat şi de guverne sunt aşteptaţi la Paris, la 11 noiembrie, la comemorări ale sfârşitului Primului Război Mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.