Vladimir Putin a fost reales duminică în al patrulea mandat la conducerea Rusiei cu 76,67% din voturile exprimate, potrivit rezultatelor după numărarea a 99% din voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este un scor cu 13 puncte mai mare faţă de cel cu care a fost ales în 2012 (63,6%).

Prin această victorie, Putin, care a fost preşedinte din 1999 în 2008 şi din 2012 până în prezent, iar premier din 2008 în 2012, va rămâne la Kremlin până în 2024.

După ce a fost reales triumfal, într-un scrutin fără suspans dar pătat de numeroase acuzaţii de nereguli, Putin a declarat în faţa a mii de susţinători, adunaţi în centrul Moscovei, că victoria sa este un semn de ”încredere” şi ”speranţă” din partea ruşilor.

”Văd încrederea şi speranţa poporului nostru, vom munci la fel de dur, tot atât de responsabil şi eficient”, a declarat el duminică seara în faţa simpatizanţilor săi, adunaţi lângă Kremlin.

”Văd recunoaşterea faptului că multe lucruri au fost făcute în condiţii foarte dficile”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.