Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, un aliat-cheie al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat vineri, în plen, cererile de anexare a patru teritorii ucrainene, un pas tehnic în procesul anexării, în timp ce convoaie de autobuze de îndreptau către Piaţa Roşie, înainte de ceremonia de semnare a anexării, relatează The Guardian

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Neclarităţi cu privire la teritoriul ucrainean pe cale să fie anexat efectiv, înainte ca Putin să semneze anexarea

Putin urmează să semneze documentele anexării a patru regiuni din Ucraina - Herson, Zaporijjea, Doneţk şi Lugansk - în cadrul unei ceremonii vineri după-amiaza.

El urmează să susţină un discurs, urmat de un concert pop în Piaţa Roşie, care să sărbătorească cea mai mare anexare din Europa de la Hitler încoace.

Ceremonia se desfăşoară în Sala Gheorghievski a Marelui Palat al Kremlinului, unde Putin va semna ”acordurile de acces a unor noi teritorii în Federaţia rusă”, a anunţat un purtător de cuvânt al preşpedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Acordurile urmează să fie semnate ”cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au adresat cereri corespunzătoare părţii ruse”, anunţa joi Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.