Preşedintele rus Vladimir Putin nu ar fi lansat Războiul rus în Ucraina dacă ar fi fost femeie, apreciază premierul britanic Boris Johnson, care consideră de dorit ca la putere să se afle mai multe femei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă Putin ar fi fost femeie, cea ce nu este, evident, cred într-adevăr că nu s-ar fi îmbarcat în acest război nebun de macho”, vizând ”să invadeze Ucraina”, a declarat marţi Johnson postului german ZF.

Declanşarea acestui război de către Rusia este ”un exemplu perfect al toxicităţii masculine”, a mai declarat locatarul Downing Street.

Johnson îndeamnă, în general, la o mai bună educaţie a tinerelor în lume şi să existe mai multe ”femeie în poziţii de putere”.

Şeful Guvernului brtanic recunoaşte că ”toată lumea vrea ca războiul (din Ucraina) să se termine”, dar, pentru moment, ”nu este posibil un acord. Putin nu face oferte de pace”.

Strategia Occidentului vizează pe termen scurt să susţină Ucraina, pentru a-i permite să se afle într-o mai bună poziţie strategică, în cazul în care într-o bună zi pot avea loc negocieri de pace cu Moscova, ami declară Johnson în acest interviu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.