În cazul unei victorii a Rusiei în Ucraina, există un ”risc real” ca preşedintele rus Vladimir Putin să să nu se oprească acolo, avertizează joi, la Bruxelles, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin câştigă în Ucraina, există un risc real ca agresiunea sa să nu se oprească acolo”, a avertizat în faţa presei Jens Stoltenberg.

El a insistat asupra necesităţii continuării ajutării militare a Ucrainei.

”Susţinerea noastră nu este pomană, este o investiţie în securitatea noastră”, a pledat el, în timp ce preşedintele rus declara, la Moscova, că armata rusă şi-a îmbunătăţit poziţiile pe aproape toată linia frontului în Ucraina.

Şefii de stat şi de guverne ai Uniunii Europene (UE) s-au reunit joi, la Bruxelles, pentru a decide, între altele, cu privire la acordarea unui ajutor Ucrainei în valoare de 50 de miliarde de euro.

Premierul ungar Viktor Orban se opune în continuare acestui ajutor.

”A pune capăt asistenţei militare a Ucrainei nu va face decât să prelungească conflictul şi nu să-i pună capăt”, a avertizat Jens Stoltenberg.

”Singurul mod de a obţine o pace dreaptă şi durabilă este ca preşedintele Putin să fie convins că nu va câştiga pe câmpul de luptă”, a subliniat Jens Stoltenberg, după o întâlnire cu premierul slovac Robert Fico.

”Iar singurul mijloc de a ne asigura că preşedintele Putin înţelege că nu este pe cale să câştige pe câmpul de luptă este să continuăm să susţinem Ucraina”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.