Este ”imposibil” ca ţările din Occident să izoleze Rusia, în pofida sancţiunilor pe care le-au impus Moscovei şi care reprezintă o ”ameninţare pentru întreaga lume”, apreciază miercuri, la un Forum Economic al Estului (EEF), dedicat Asiei, preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Puţin contează câţi ar vrea să izoleze Rusia, este imposibil s-o facă”, a tunat Putin la acest forum, la Vladivostok, în Extremul Orient rus.

Pandemia covid-19 ”a fost înlocuită de noi provocări de ordin global care ameninţă întreaga lume. Mă refer la febra sacţiunilor Occidentului”, a denunţat el.

El a denunţat ”refuzul încăpăţânat al elitelor occidentale de a vedea faptele” şi ”dominaţie nesătulă a Statelor Unite” în implementarea unor sancţiuni dure impuse Rusiei în urma ofensivei ruse în Ucraina, la sfârşitul lui februarie.

”Schimbări ireversibile s-au produs în tot sistemul relaţiilor internaţionale”, a notat el.

În pofida unei adevărate ploi de sancţiuni impuse de Occident, Vladimir Putin declară că Rusia ”nu a pierdut nimic şi nu va pierde nimic”.

”Există o anumită polarizare în curs, dar cred că asta nu va fi benefic”, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.