Preşedintele rus Vladimir Putin acuză serviciile secrete din Occident de faptul că sunt implicate în atacuri ”teroriste” în Rusia, la câteva zile după asasinarea unui cunoscut blogger militar rus, Maxim Fomin, alias Vladlen Tatarski, într-un atentat cu bombă la Sankt Petersburg, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există toate motivele să credem” că capacităţi ale unor ţări terţe şi servicii secrete din Occident ”sunt implicate în pregătirea unor acte de sabotaj şi de terorism”, atât în teritoriile ucrainene controlate de către Rusia, cât şi în Rusia, a acuzat Vladimir Putin într-o reuniune televizată a Consiliului rus de Securitate.

Putin a făcut aceste declaraţii în prezenţa liderilor instalaţi de către Moscova în cele patru regiuni ucrainene a căror anexare a fost revendicată de Rusia în toamna lui 2022 - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

El a acuzat autorităţile ucrainene de comiterea în aceste teritorii ucrainene a unor ”crime grave împotriva civililor care trăiesc acolo, fără să cruţe pe nimeni” şi a evocat în acest sens ”atacuri teroriste” vizând conducători puşi de către ruşi şi alte personalităţi publice.

Vladimir Putin a ordonat forţelor de securitate ruse ”să facă tot ceea ce le stă în putere să asigure securitatea populaţiei locale” în aceste regiuni.

Duminică, un cunoscut blogger militar, Maxim Fomin, alias Vladlen Tatarski, care susţinea ofensiva rusă în Ucraina, a fost ucis într-un atentat cu bombă într-o cafenea, la Sankt Petersburg (nord-vest).

Moscova a acuzat Kievul şi ”agenţi” ai opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi de implicare în acest asasinat.

Ucraina dă însă asigurări că este vorba despre o reglare internă de conturi în mediile care susţin ofensiva rusă.

O purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a anunţat că asasinarea lui Maxim Fomin va fi ”unul dintre subiectele de discuţie” la Consiliului de Securitate al ONU, a cărei preşedinţie lunară a fost preluară sâmbătă de către Rusia.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.