”Eu nu văd o semnificaţie mare a acestui eveniment” - rebeliunea Wagner -, apreciază premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat cotidienelor germane Bild şi Die Welt şi site-ului Politico, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă (rebeliunea) s-a putut produce, acesta este un semn evident de slăbiciune, dar dacă se rezolvă în 24 de ore este un semn de forţă”, vrea el să creadă.

”Noi avem servicii de informaţi. Ele sunt mai fiabile decât orice altceva” şi ”spun că nu este important”, declară liderul naţionalist ungar.

”Ştiţi că Putin este preşedintele Rusiei. Deci, dacă cineva speculează despre faptul că ar putea eşua sau că ar putea fi înlocuit, (acest cineva) nu înţelege poporul rus şi structurile ruse de putere”, apreciază el.

”Structurile din Rusia sunt foarte stabile. Ele au la bază armata, serviciile secrete, poliţia. este, deci, alt tip de ţară. este o ţară orientată către armată”, analizează Orban.

El subliniază că, în comparaţie cu Ungaria sau Germania, Rusia este ”altă lume”.

Întrebat dacă ”Putin se va mai afla la conducerea Rusiei în 2024”, Viktor Orban răspunde că ”bineînţeles, asta e realitatea”.

El apreciază că Putin nu este un ”criminal de război”.

”Putem vorbi despre crime de război după război. Dacă vrem un armistiţiu şi apoi negocieri, trebuie să-i convingem pe cei care fac parte din conflict să vină la masa” negocierilor, explică el.

Premierul ungar consideră că este ”imposibil” ca Ucraina să învingă în războiul declanşat de către Moscova.

”Problema este că ucrainenilor le vor lipsi militarii mai repede decât ruşilor, iar ăsta e factorul decisiv în final”, continuă el.

”Noi vrem să salvăm Ucraina”, dă asigurări el, apreciind că ”singura cale” de a face acest lucru este ca ”americanii să înceapă negocieri cu ruşii, să ajungă la un acord asupra unei arhitecturi a securităţii şi să găsească un loc Ucrainei în această nouă arhitectură a securităţii”.

Viktor Orban, care a ţesut relaţii strânse cu Rusia lui Vladimir Putin înaintea invaziei ruse a Ucrainei, refuză să-şi ajute militar vecinul ucrainean, denunţă sancţiuni impuse Moscovei şi menţine legături cu Kremlinul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.