Preşedintele separatist catalan Carles Puigdemont şi-a îndemnat susţinătorii separatişti să rămână paşnici înaintea ”reprimării” pe care o aşteaptă din partea autorităţilor spaniole, după ce parlamentarii separatişti catalani au proclamat o republică catalană independentă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În zilele care vin, să rămânem credincioşi valorilor noastre paşnice şi demnităţii. În mâinile noastre, în mâinile voastre se află construirea republicii”, a declarat el în faţa a sute de simpatizanţi care au intrat în sediul Parlamentului catalan.

”Astăzi (vineri), Parlamentul a făcut pasul de mult dorit şi pentru care s-a luptat atât de mult care a încununat mandatul urnelor”, a continuat Puigdemont, referindu-se la referendumul de autodeterminare interzis de la 1 octombrie.

Mulţimea a intonat, atunci, imnul catalan “Els Segadors” şi a scandat ”Liberate!”.

Senatul spaniol a autorizat anterior Guvernul central să plaseze sub tutelă Catalonia şi să-i demită pe Puigdemont şi pe membrii Guvernului acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.