Numeroşi ucraineni au protestat, duminică, faţă de invadatorii ruşi, în oraşele Enerhodar, Herson şi Berdeansk, conform imaginilor distribuite în social media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a postat imagini de la protestele din Enerhodar şi Herson.

“Ucrainenii curajoşi din Enerhodar au protestat paşnic pentru eliberarea viceprimarului Ivan Samoidiuk, răpit de invadatorii ruşi. Ruşii s-au gândit că îşi pot impune regulile autoritare în Ucraina democrată. Însă ei trebuie să plece acasă”, a notat Kuleba despre manifestaţia din Enerhodar.

“Ucraineni curajoşi din Herson protestează în continuare faţă de invadatorii ruşi. Paşnic şi fără frică. Ei au forţat la propriu două camioane uriaşe ruseşti să se retragă, pur şi simplu prin presiune paşnică. Aceşti oameni sunt Ucraina. Spiritul lor de libertate este cu adevărat neînfrânt”, a mai scris ministrul.

Cnn.com scrie că militarii ruşi au reţinut cel puţin doi protestatari ucraineni la Berdeansk şi au lovit cel puţin un manifestant. Armata rusă a ocupat clădirile guvernamentale din Berdeansk la 27 februarie.

Şi Nexta prezintă imagini de la protestele din oraşele ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.