Procesul fiului preşedintelui american Joe Biden, Hunter Biden, cu privire la deţinere ilegală de armă, urmează să înceapă la 3 iunie, a anunţat o judecătoare federală din Delaware, pe Coasta de Est, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, este una dintre ţintele privilegiate ale adversarilor republicani ai tatălui său, în frunte cu Donald Trump, care-l consideră un fel de călcîi al lui Ahile al preşedintelui democrat.

Judecătoarea Maryellen Noreika a desemnat săptămânile care încep la 3 şi la 10 iunie în vederea selectării juriului, iar calendarul dezbaterilor urmează să fie stabilit ulterior, în urma consultării celor două părţi.

Hunter Biden a pledat nevinovat, în octombrie, în acest dosar.

El este acuzat de faptul că a minţit la completarea formularelor în vederea achiziţionării unei arme de foc în 2018, în care nega că este dependent de droguri, dependenţă pe care a recunoscut-o ulterior.

În cazul unei condamnări, Hunter Biden riscă până la 25 de ani de închisoare.

În practică, acest tip de acuzaţii conduc rareori la pedepse cu închisoarea.

Fiul preşedintelui Joe Biden, un avocat şi apoi om de afaceri, a trecut la pictură după ce a scăpat de dependenţa de droguri şi alcool.

El a pledat nevinovat, în ianuarie, de fraudă fiscală, la un tribunal federal din California (vest), unde locuieşte.

Următoarea audiere în acest dosar a fost stabilită la 27 martie, iar judecătorul vrea ca procesul să înceapă la 20 iunie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.