Ducele de Edinburgh s-a întâlnit miercuri cu puşcaşii marini înainte să se retragă din îndatoririle regale, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, şi-a anunţat retragerea în mai, după decenii în care a susţinut-o pe soţia sa, regina Elizabeth a II-a, şi a participat singur la evenimente de caritate pe care le-a organizat singur sau organizaţiile pe care le patrona.

El a îndeplinit singur 22.219 de angajamente singur, începând din 1952 şi până în prezent.

Premierul Theresa May i-a mulţumit pe Twitter pentru această ”viaţă în serviciu remarcabilă”.

Ea şi-a exprimat speranţa ca ”acum să poată să se bucure de o retragere binemeritată”.

Ducele, în calitate de căpitan general al Corpuluipuşcaşilor marini regali britanici a asistat la o paradă care a marcat finala Global Challenge 1664 - o serie de provocări la adresa forţei şi rezistenţei îorganizate cu scopul colectării de fonduri şi popularizării acţiunilor de binefacere.

Agenda angajamentelor sale se încheie, însă Palatul Buckingham a anunţat că ducele poate decide să participe la anumite împreună cu regina.

Programul public al Elizabethei a II-a va continua în mod normal.

Căpitanul Jamie Thompson, în vârstă de 31 de ani, care a participat la eveniment, care s-a desfăşurat pe ploaie la Palatul Buckingham, a salutat un moment ”istoric”.

”Acesta este ultimul angajament regal al ducelui, iar noi suntem o parte a lui, puşcaşii marini sunt o parte a lui, este absolut o onoare”, a declarat el.

Căpitanul Thompson a alergat 2.677 de kilometri în decurs de 100 de zile, împreună cu caporalul Will Gingell, în vârstă de 33 de ani, în cadrul acestor provocări.

Ducele s-a întâlnit, de asemenea, cu sergentul Matt Burley, un instructor de antrenament fizic, care a înotat 1.664 de lungimi de bazin sub apă în decurs de 100 de zile, şi cu locotenent-colonelul Aldeiy Alderson, care a alergat 100 de kilometri în 12 ore, în uniforma de puşcaş marin.

După ce a discutat cu ei despre probele pe care le-au susţinut, le-a spus puşcaşilor marini ”cu toţii trebuie să fiţi priviţi cu respect”.

Ducele a primit bastonul Global Challenge 1664, după care şi-a ridicat pălăria, răspunzând astfel celor trei urale în onoarea sa.

Lady Myra Butter, care-l cunoaşte pe Philip de la vârsta de opt sau nouă ani, a declarat pentru emisiunea Today a postului Radio 4, că prinţul era ”foarte dinamic, un băiat normal, amuzant”.

Întrebat ce crede că va face ducele în continuare, ea s-a declarat ”sigură că el nu va dispărea, ne va fi tuturor foarte dor de el”.

”El este o fugură atât de stabilă în vieţile noastre, ale tuturora. Este mereu prezent şi a fost mereu prezent pentru regină, iar eu cred că suntem foarte, foarte norocoşi să-l avem”, a spus ea.

Prinţul consort a fost lăudat, atunci când şi-a anunţat retragerea, anul acesta, pentru anii în serviciu, iar May i-a prezentat ”recunoştinţa şi urările de bine din partea ţării”.

Liderul laburist Jeremy Corbyn i-a urat prinţului Philip ”numai bine în retragerea sa binemeritată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.