Prinţul Harry al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi logodnica lui, Meghan Markle, au dezvăluit mai multe detalii despre nunta lor, care va avea loc pe 19 mai. Cei doi vor saluta mulţimea dintr-o caleaşcă care va străbate oraşul Windsor pe o rută ce va începe de la Capela St. George şi se va încheia la castel, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul se va căsători la amiază, ceea ce înseamnă că este puţin probabil ca nunta să se suprapună cu finala Cupei Angliei (FA Cup). Ediţiile precedente ale acestui eveniment au început la ora locală 17.30. Ora la care va începe meciul nu a fost confirmată încă.

Fratele prinţului Harry, ducele de Cambridge, obişnuieşte să fie prezent la finala FA Cup şi să prezinte trofeul, fiind preşedinte al Football Association. Luna trecută, prinţul William a glumit spunând că nu ştie dacă va fi cavalerul de onoare al fratelui său. „Încă nu mi-a cerut acest lucru. Ar putea fi o problemă sensibilă”, a spus ducele de Cambridge.

Palatul Kensington a transmis că logodnicii sunt „extrem de recunoscători pentru toate urările pe care le-au primit”.

Palatul a confirmat cei doi vor fi căsătoriţi de Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury. Ceremonia de la Capela St. George va fi condusă de David Conner, decan al Windsor.

În Capela St. George pot lua parte la slujbe aproximativ 800 de persoane, ceea ce înseamnă că prinţul Harry şi Markle vor avea o nuntă mai intimă decât cea pe care au avut-o ducele şi ducesa de Cambridge, la Westminster Abbey.

După ceremonia de la Capela St. George, începând de la ora 13.00, prinţul Harry şi Meghan Markle vor străbate oraşul Windsor, Berkshire, într-o caleaşcă. Mirii vor străbate o rută din care vor face parte Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk şi care se va încheia la Castelul Windsor.

„(Prinţul Harry şi Meghan Markle, n.r.) speră ca această călătorie scurtă să reprezinte o oportunitate pentru mai multe persoane să se adune în Windsor şi să se bucure de atmosfera acestei zile speciale”, a transmis Palatul Kensington.

Cuplul se va întoarce de la Capela St. George la o recepţie pentru invitaţii lor, care va avea loc la St George's Hall.

Seara, prinţul Charles va organiza o recepţie privată pentru cuplu, prieteni apropiaţi şi familie. 

Familia regală va suporta cheltuielile pentru nuntă, inclusiv pentru ceremonie, muzică, flori şi recepţie. 

Nunta va avea loc la doar o lună după ce ducele şi ducesa de Cambridge vor deveni părinţi pentru cea de-a treia oară.  

Prinţul Harry şi Meghan Markle au o relaţie din iulie 2016. Într-un interviu acordat Vanity Fair, Meghan Markle spunea, referindu-se la relaţia cu prinţul Harry: „Suntem doi oameni cu adevărat fericiţi şi îndrăgostiţi".

Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, a afirmat că va renunţa la actorie şi că, odată cu rolul pe care îl va avea, îşi va concentra energia în cauze importante pentru ea. Deja este implicată în cauze umanitare şi apără drepturile femeilor în Organizaţia Naţiunilor Unite. Actriţa protestantă se va converti la catolicism înainte de nuntă şi intenţionează să devină cetăţean britanic.

Meghan Markle s-a născut pe 4 august 1981, în Los Angeles. A devenit cunoscută graţie rolului Rachel Zane din serialul de televiziune „Suits” şi s-a remarcat apoi şi în serialul „Fringe”. S-a căsătorit cu managerul Trevor Engelson în 2011, însă cei doi s-au despărţit în mai 2013 şi au divorţat în august 2013.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.