Principalii lideri religioşi din Franţa au transmis un mesaj de unitate şi de solidaritate după o întâlnire cu preşedintele Francois Hollande, la o zi după ce doi terorişti au atacat o biserică şi au ucis un preot, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiepiscopul Parisului, cardinalul Vingt-Trois, a îndemnat catolicii "să depăşească ura din inimă” şi "să nu intre în jocul” grupării Stat Islamic, care "vrea să întoarcă fiii aceleiaşi familii unii împotriva celorlalţi”.

Rectorul principalei moschei din Paris, Dalil Boubakeur, a declarat că musulmanii francezi trebuie să depună eforturi pentru pregătirea mai bună a clericilor musulmani şi a cerut ca reformarea instituţiilor musulmane franceze să fie trecută pe agendă, dar nu a făcut alte precizări.

Arhiepiscopul Parisului va oficia, miercuri seara, la Catedrala Notre-Dame de Paris, o slujbă în memoria victimelor atacului de la Saint-Étienne-du-Rouvray, unde un preot a fost ucis într-o biserică.

Autorităţile franceze l-au identificat pe unul dintre jihadiştii implicaţi în atacul din localitatea Rouen drept Adel Kermiche, un adolescent de 19 ani, care era eliberat pe cauţiune şi purta o brăţară de securitate în momentul atacului.

Identitatea celui de al doilea atacator nu a fost făcută publică deocamdată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.