Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat, pentru CNN, că este îngrijorat de posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească o armă nucleară tactică asupra Kievului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Siguranţa este principala prioritate în acest moment... Da, desigur că ne facem griji şi sperăm că războinicii noştri ne apără, dar riscul este încă acolo şi fără partenerii noştri, fără Statele Unite şi ţările europene nu putem supravieţui", a declarat Kliciko. 

El a adăugat că nu există "nicio îndoială" că capitala ucraineană este în continuare "principala ţintă" a Rusiei. 

Primarul îi avertizează pe rezidenţii care se întorc la Kiev să fie precauţi, spunând: "... în calitate de primar al Kievului, spun oricui: îmi pare rău, este riscul vostru personal, dar nu vă putem da garanţii ... Atâta timp cât există război în Ucraina, nu putem da garanţii niciunui ucrainean". 

El a afirmat că atacurile ruseşti ar putea avea loc "în orice secundă". 

Kliciko a adăugat că războiul "a schimbat viaţa tuturor" şi spune că îşi ţine degetele încrucişate pentru a "opri acest război fără sens cât mai curând posibil". 

  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.