Primarul din New York City, Bill de Blasio, a cerut, joi, o investigaţie independentă privind acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit aduse guvernatorului Andrew Cuomo de o fostă consilieră a acestuia, care candidează în prezent la un post de preşedinte al unui cartier din Manhattan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lindsey Boylan, care a făcut prima dată acuzaţiile pe Twitter, în decembrie anul trecut, a scris miercuri un eseu detaliat, publicat pe platforma de web Medium, potrivit căruia guvernatorul a făcut mai multe ”gesturi inadecvate” faţă de ea în timp ce lucra pentru administraţia statului New York, din 2015 până în 2018,  acestea variind de la a-i trimite un trandafir de Ziua Îndrăgostiţilor până la a o săruta pe gură.

Cuomo a negat acuzaţiile la momentul respectiv, iar miercuri a negat din nou.

Reuters nu a putut să o contacteze pe Boylan. Nici Cuomo şi nici Boylan nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la solicitarea lui De Blasio pentru o anchetă.

”Guvernatorul Andrew Cuomo a creat o cultură în cadrul administraţiei sale în care hărţuirea sexuală şi agresiunea sunt atât de omniprezente încât nu numai că sunt tolerate, ci sunt de aşteptat”, a scris ea în postarea sa de miercuri, spunând că cel puţin alte două femei, cărora nu le-a dat numele, i-au mărturisit că Cuomo s-a purtat necorespunzător cu ele, dar că se tem să vorbească.

Reuters nu a putut să confirme independent acuzaţiile.

De Blasio, care s-a confruntat frecvent cu Cuomo, a numit joi acuzaţiile lui Boylan drept ”deranjante” şi a spus că ar trebui investigate de o entitate aflată în afara controlului lui Cuomo.

”Când o femeie prezintă acest tip de acuzaţii foarte specifice, acestea trebuie luate în serios. Avem nevoie de o investigaţie completă şi independentă. Vreau să subliniez cuvântul, independentă”, a spus de Blasio într-un briefing de presă.

Este a doua controversă din ultimele săptămâni împotriva lui Cuomo, care a devenit vedetă naţională pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 în prima fază a acesteia, când New Yorkul a fost în epicentrul acesteia.

Un raport al biroului procurorului general al statului, de luna trecută, a pus la îndoială modul în care administraţia Cuomo a gestionat criza de Covid-19 în căminele de bătrâni, susţinând că departamentul de sănătate al statului a subevaluat în mod semnificativ numărul victimelor şi a implementat politici care ar fi putut contribui la aceasta.

Ulterior, un consilier al lui Cuomo a recunoscut în faţa parlamentarilor că administraţia a întârziat furnizarea de date solicitate despre numărul de morţi din stat provocate de Covid-19 în rândul rezidenţilor din căminele de bătrâni, de teama unei anchete motivate politic de către Departamentul de Justiţie, sub conducerea preşedintelui de atunci, republicanul Donald Trump.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.