Maryam Moshiri, care prezintă "BBC News Now" la principalul post britanic de ştiri, a deschis jurnalul făcând un semn cu degetul la cameră, fără să-şi dea seama că era în direct, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când s-a încheiat cunoscuta numărătoare inversă, miercuri seara, jurnalista a făcut acest gest obscen zâmbind, după care a luat foarte repede un aer serios şi a prezentat titlurile actualităţii.

”În direct, de la Londra, priviţi BBC News”, spune deschizând jurnalul cu ştirea despre scuzele prezentate de către fostul premier britanic Boris Johnson familiilor victimelor covid-19.

Secvenţa a fost preluată pe reţele de socializare şi a devenit virală. Ea a fost văzută de câteva mii de ori în doar câteva ore.

Prezentatoarea şi-a cerut scuze joi dimineaţa. Ea spune că a fost o ”glumă privată” cu colegi din studio care nu trebuia să ajungă pe post.

”Era o glumă privată cu echipa şi îmi pare sincer rău că a fost difuzată! Nu a fost intenţia mea ca acest lucru să aibă loc şi îmi pare rău dacă am ofensat sau contrariat pe cineva”, a scris ea pe X.

Unii interpretează gestul obscen ca pe un simbol al creşterii taxei anuale a licenţei televiziunii, confirmată joi de către Guvernul lui Rishi Sunak.

”Nu le arătam degetul telespectatorilor sau unei persoane”, a subliniat Maryam Moshiri. Era doar o ”glumă idioată destinată unui număr mic de prieteni”.

BBC nu a comentat gestul prezentatoarei.

Acest incident aminteşte de alt deget arătat pe acelaşi post, în urmă cu peste 13 ani.

În august 2010, meteorologul Tomasc Schafernaker, care credea că nu este în emisie, i-a arătat degetul jurnalistului Simon McCoy, după acesta l-a tachinat cu blândeţe.

BBC a publicat atunci un comunicat în care şi-a cerut scuze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.