Un american în vârstă de 17 ani, Graham Ivan Clark, a pledat nevinovat de răsunătoarea piratare, la jumătatea lui iulie, a conturilor de Twitter ale unor personalităţi între care Barack Obama şi Elon Musk, pe care este acuzat că a orchestrat-o, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitor al oraşului Tampa, Florida, minorul a pledat nevinovat în faţa unui tribunal din acest stat, într-o scurtă audiere organizată prin teleconferinţă, potrivit ziarului Tampa Bay.

Băiatul a fost arestat vineri împreună cu alţi doi tineri, în vârstă de 19 şi 22 de ani, dintre care unul locuieşte în Regatul Unit, şi este inculpat de fraudă electronică.

Anchetatorii îl consideră drept ”creierul” acestui atac cibernetic, în urma căruia a obţinut echivalentul în criptomonedă a 100.000 de dolari.

Hackerii au ţintit, a anunţat Twitter, o mână de salariaţi de-ai săi, într-o operaţiune de phishing pe telefon, cu scopul de a le obţine datele de identificare.

Ei au atacat apoi 130 de conturi - inclusiv ale fostului preşedinte american Barack Obama, candidatului democrat la preşedinţie Joe Biden şi ale fondatorilor Amazon, Jeff Bezos, Microsoft, Bill Gates, sau Tesla, Elon Musk.

Din aceste conturi ei au trimis mesaje prin care cereau abonaţilor să le trimită bitcoin, o criptomonedă, promiţând să doneze dublu faţă de cât primesc.

Acest atac a pătat imaginea Twitter şi a relansat dezbateri pe tema securităţii informatice cu trei luni înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.