Presupusul autor al atacului cu satârul, în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris, a recunoscut că se numeşte Zaheer Hassan Mahmoud şi că s-a născut în Pakistan în 1995 şi nu în 2002, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, procurorul naţional antiterorist Jean-François Ricard, care a făcut precizări cu privire la profilul acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul declara iniţial că se numeşte Hassan Ali şi că s-a născut în 2002 în Paksitan, o identitate cu ajutorul căreia a primit ajutoare sociale pentru minori la sosirea sa în Franţa, în 2018.

După ce i s-a arătat imaginea unui document pakistanez găsit în telefonul său, ”el a recunoscut până la urmă că este vorba despre adevărata sa identitate şi că are 25 de ani”, a declarat Jean-François Ricard.

Procurorul a confirmat că suspectul ”era total necunoscut tuturor serviciilor de informaţii” franceze.

Acest bărbat credea, vineri, că atacă sediul Charlie Hebdo.

Atacul său, în apropiere de fostul sediu al săptămânalului satiric, s-a soldat cu doi răniţi grav.

El a fost deferit marţi Tribunalului din Paris, în vederea inculpării cu privire la ”tentativă de asasinate” teroriste şi ”asociere de răufăcători teroristă”.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT), care a deschis această procedură judiciară la finalul arestului său preventiv, a cerut ca suspectul să fie plasat în detenţie provizorie, a anunţat Jean-François Ricard.

Ultimele cinci persoane din anturajul suspectului care se aflau în arest preventiv au fost eliberate marţi, fără să se formuleze, în acest stadiu, acuzaţii împotriva lor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.