Presupusul autor al atacului cu satârul, în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris, a recunoscut că se numeşte Zaheer Hassan Mahmoud şi că s-a născut în Pakistan în 1995 şi nu în 2002, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, procurorul naţional antiterorist Jean-François Ricard, care a făcut precizări cu privire la profilul acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul declara iniţial că se numeşte Hassan Ali şi că s-a născut în 2002 în Paksitan, o identitate cu ajutorul căreia a primit ajutoare sociale pentru minori la sosirea sa în Franţa, în 2018.

După ce i s-a arătat imaginea unui document pakistanez găsit în telefonul său, ”el a recunoscut până la urmă că este vorba despre adevărata sa identitate şi că are 25 de ani”, a declarat Jean-François Ricard.

Procurorul a confirmat că suspectul ”era total necunoscut tuturor serviciilor de informaţii” franceze.

Acest bărbat credea, vineri, că atacă sediul Charlie Hebdo.

Atacul său, în apropiere de fostul sediu al săptămânalului satiric, s-a soldat cu doi răniţi grav.

El a fost deferit marţi Tribunalului din Paris, în vederea inculpării cu privire la ”tentativă de asasinate” teroriste şi ”asociere de răufăcători teroristă”.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT), care a deschis această procedură judiciară la finalul arestului său preventiv, a cerut ca suspectul să fie plasat în detenţie provizorie, a anunţat Jean-François Ricard.

Ultimele cinci persoane din anturajul suspectului care se aflau în arest preventiv au fost eliberate marţi, fără să se formuleze, în acest stadiu, acuzaţii împotriva lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.