Preşedintele Senatului american Chuck Schumer îşi exprimă ”speranţa” ajungerii în curând la un acord privind o anvelopă de ajutoare destinată Ucrainei, foarte dezbătută în Congresul american şi crucială pentru viitorul acestei ţări în război, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat o vizită la Washington, marţi, pentru a exercita presiuni asupra aliatului său american, care este blocat în prezent în privinţa unei anvelopte în valoare de 61 de miliarde de dolari cerute de către Biden.

Democraţii sunt în favoarea acordării acestei anvelope Ucrainei.

”PROGRESE MARI”

Însă republicanii nu se opun în totalitate - cu excepţia unei mâini de aleşi ai dreptei radicale.

Ei cer în schimbul votului lor o însăprire majoră a politicii imigraţiei Statelor Unite, care se află în centrul multor negocieri.

”Negocierile continuă azi între democraţi, republicani şi administraţia Biden”, a anunţat miercuri senatorul Chuck Schumer.

El a anunţat ”progrese mari” în negocieri, în urma unei reuniuni marţi după-amiaza.

”Sper să ajungem la un acord în curând, pentru ca această extindere să fie adoptată de Senat”, a declarat el în hemiciclu.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, s-a declarat, la rândul său, ”încurajată” de ”progrese” realizate în regocieri.

Însăpririle avute în vedere în politica americană a migraţiei nu le pac însă tuturor.

O manifestaţie a fost organizată miercuri după-amiaza în faţa sediului Congresului, la care mai mulţi membri progresişti şi ai unor asociaţii au agitat pancarte cu mesajul ”protejaţi dreptul de azil”.

Aleşii americani au termen doar până vineri  când începe vacanţa parlamentară de sărbători - să ajungă la un compromis asupra unei noi anvelope.

Senatorii ar putea să fie chemaţi din circumscripţii, în cazul în care se ajunge la un text.

Senatorul republican Mitch McConnell - un mare susţinător al ajutorării Ucrainei - s-a declarat, la rândul său, încrezător, miercuri.

”Am o speranţă bună că vom ajunge la un acord”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.