Preşedintele polonez Andrzej Duda a fost testat pozitiv covid-19, anunţă miercuri şeful său de cabinet, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unor cazuri de contaminare la biroul prezidenţial şi în anturajul său, preşedintele Andrzej Duda a fost testat testat covid-19, un test care s-a dovedit pozitiv”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Pawel Szrot.

Şeful statului polonez nu prezintă, însă, ”simptome grave”, precizează şeful său de cabinet.

Andrzej Duda a fost vaccinat complet şi cu un ”booster”, se simte bine şi a fost plasat în carantină, anunţă el.

Ministerul polonez al Sănătăţii a anunţat miercuri un bilanţ zilnic de 17.196 de cazuri şi 632 de morţi din cauza covid-19.

Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, are unul dntre cele mai slabe niveluri de vaccinare din Europa - aproximativ 63% din populaţia adultă - şi una dintre cele mai mari rate a mortalităţii, în contextul în care a impus foarte puţine restricţii şi obligaţii în privinţa vaccinării.

Ministrul polonez al Sănătăţii Adam Niedzielski a anunţat miercuri că se aşteaptă la un vârf al îmbolnăvirilor de covid-19 mai târziu în ianuarie şi că Guvernul se pregăteşte de un eventual ”scenariu catastrofic”.

”Ne pregătim de atacul (variantei) omicron (a SARS-CoV-2)”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.