Andrés Manuel López Obrador, preşedintele mexican, a anunţat că a fost diagnosticat cu Covid-19 şi că are simptome uşoare şi primeşte tratament medical, informează NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

López Obrador, în vârstă de 67 de ani, care a refuzat în general să poarte mască sanitară, a declarat duminică: „Ca întotdeauna, sunt optimist”.

Mexicul, ţară cu peste 126 de milioane de locuitori, se confruntă în prezent cu un al doilea val al pandemiei şi a înregistrat al patrulea cel mai mare bilanţ de decese din lume. Ministerul Sănătăţii a raportat duminică 10.872 de cazuri noi şi 530 de decese asociate, astfel că totalul contaminărilor a a depăşit 1,7 milioane şi cel al deceselor, 149.600.

Autorităţile au spus că, cel mai probabil, numărul oamenilor infectaţi şi al celor care au decedat în urma contaminării este mai mare decât statistica oficială.

López Obrador a transmis pe Twitter că Ministerul de Interne va susţine în continuare, în absenţa sa, conferinţa zilnică.

„Din fericire, starea preşedintelui este stabilă la acest moment, simptomele sunt uşoare”, a spus José Luis Alomía Zegarra, oficial sanitar, la scurt timp după ce López Obrador a anunţat diagnosticul. „O echipă de specialişti se ocupă de sănătatea preşedintelui”.

López Obrador şi-a menţinut, în pandemie, o agendă publică cu numeroase evenimente şi a susţinut că are o stare de sănătate bună, în ciuda faptului că a suferit un atac de cord la vârsta de 60 de ani, în 2013.

El a mai precizat că îşi menţine în program, pentru luni, o convorbire cu omologul rus Vladimir Putin.

Ministrul de Externe, Marcelo Ebrard, a scris pe Twitter că liderii vor vorbi despre „viitorul relaţiilor bilaterale, precum şi despre livrarea de vaccinuri din Rusia către Mexic”.

Luna aceasta, Guvernul a anunţat că vrea să cumpere 12 milioane de doze din vaccinul Sputnik V, dezvoltat în Rusia, iar primele ar urma să ajungă în ţară săptămâna aceasta. Vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech este singurul administrat în prezent în Mexic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.