Preşedintele echipei americane de baschet din NFL Minnesota Vikings, co-proprietarul Mark Wilf, a mers săptămâna trecută la graniţa dintre Polonia şi Ucraina pentru a ajuta refugiaţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călătoria a fost efectuată prin intermediul  Federaţiilor Evreieşti din America de Nord, organizaţie pe care o prezidează.

”Nevoile sunt pur şi simplu copleşitoare. A fost o combinaţie de epuizare, şoc, precum şi ce să facem în continuare pentru refugiaţi. Această situaţia va exista o lungă perioadă de timp, indiferent de modul în care se va încheia din punct de vedere politic sau militar.”, a spus Wilf pentru CNBC.

 Wilf a spus că Federaţiile Evreieşti au strâns un ajutor colectiv de 40 de milioane de dolari pentru ucraineni şi că plănuiesc să se întoarcă în regiune pentru mai multe călătorii umanitare.

Fondurile sunt destinate susţinerii evreilor strămutaţi care se află în tabere şi adăposturi fără asigurarea nevoilor de bază, cum ar fi hrană, medicamente şi îmbrăcăminte.

Grupul oferă, de asemenea, asistenţă financiară persoanelor în vârstă, familiilor şi altora care sunt cei mai vulnerabili.

”Încearcă doar să-şi pună în ordine viaţa. Toată viaţa lor este dezrădăcinată”, a spus Wilf.

 De asemenea, ucrainenii sunt traumatizaţi de violenţa şi moartea la care sunt martori, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.