Preşedintele Consiliului European Charles Michel se plasează în carantină, ca măsură de precauţie, după ce s-a întâlnit luni cu preşedintele francez Emmanuel Macron, testat pozitiv cu covid-19 joi, anunţă un purtător de cuvânt al Consiliului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului European Charles Michel ”a fost informat de către autorităţile franceze că nu este considerat un caz de contact. El se testează cu regularitate şi a fost testat negativ (cu covid-19) marţi. Cu toate acestea, ca măsură de precauţie, (Charles Michel) se plasează în izolare”, a anunţat într-un mesaj posyat pe Twitter purtătorul său de cuvânt Barend Leyts.

MERKEL, TESTATĂ NEGATIV CU COVID-19 DUPĂ SUMMITUL UE

Pe de altă parte, cancelarul german Angela Merkel a fost testat negativ cu covid-19 în urma summitului european de săptămâna trecută.

”Cancelarul a fost testat la câteva zile după summitul UE, ca de obicei”, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

”Ea îi transmite preşedintelui francez (Emmanuel Macron) cele mai bune urări şi însănătoşire rapidă”, a adăugat ea.

VON DER LEYEN EXCLUDE SĂ INTRE ÎN CARANTINĂ

Emmanuel Macron a luat cina, duminică seara, la Paris, cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care exclude să intre în carantină.

Un purtător de cuvânt CE a declarat că, potrivit Palatului Élysée, şeful statului francez a devenit contagios mai târziu, luni seara sau marţi.

Ursula von der Leyen a fost testată, iar rezultatul testului a fost negativ, a amunţat el.

”Dragă Emmanuel Macron, că urez o însănătoşire rapidă. Sunt din tot sufletul alături de dumneavoastră”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.

PREMIERII PORTUGHEZ ŞI BELGIAN, ÎN CARANTINĂ

Premierul portughez Antonio Costa a fost plasat în ”izolare preventivă” după ce s-a întâlnit miercuri cu Emmanuel Macron, a anunţat cabinetul său.

El urmează să rămână în izolare până la ”evaluarea nivelului riscului de către autorităţle sanitare”, au anunţat într-un comunicat serviciile sale.

Antonio Costa ”nu prezintă niciun simptom” şi a fost testat covid-19 joi dimineaţa, precizează ele.

Premierul belgian Alexander De Croo a luat aceeaşi decizie.

”După ce am fost în contact joia trecută, mă tstez azi şi mă izolez până la primirea rezultatelor”, a anunţat pe Twiter liderul flamand.

CASTEX, TESTAT NEGATIV CU COVID-19

Premierul francez Jean Castex a fost testat ca măsură de precauţie cu un test PCR joi dimineaţa, iar rezultatul acestui test a fost negativ cu covid-19.

El urmează să efectueze un nou test peste şapte zile, potrivit protocolului sanitar, a anunţat Guvernul francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.