Preşedintele Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European, Claude Moraes, a criticat pe Facebook, “interferenţa serviciilor de informaţii şi a actorilor politici în activitatea justiţiei”. Politicianul nu a oferit detalii, dar a precizat că urmăreşte “cu mare îngrijorare evenimentele din România”, relatează Business Review.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Un sistem judiciar puternic şi independent, echitabil pentru toţi cetăţenii europeni, este unul dintre stâlpii proiectului european. Urmărim cu mare îngrijorare evenimentele din România, unde interferenţa serviciilor de informaţii şi actorilor politici în activitatea sistemului judiciar nu poate decât să submineze credibilitatea justiţiei”, a afirmat Moraes.

“Lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie influenţată politic, iar direcţia nu ar trebui determinată în funcţie de diferitele interese. Corupţia trebuie eradicată indiferent unde se află, pe baza proceselor democratice şi corecte, respectând drepturile celor anchetaţi”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.