Premierul conservator sloven Janez Jansa anunţă miercuri că a fost testat pozitiv covid-19, în contextul în care pandemia scade în această ţară mică, în urma unei ”explozii” a infectărilor cu varianta omicron a SRAS-CoV-2, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De doi ani, am scăpat cu succes coronavirusului. Însă, ieri, cei doi copii ai mei au făcut un autotest care s-a dovedit pozitiv (...), iar din nefericire azi este rândul meu”, scrie pe Twitter Janez Jansa, care postează o imagine în acest sens.

El anunţă că prezintă ”simptome moderate” pentru moment şi că se plasează în carantină timp de şapte zile, potrivit regulilor în vigoare, care nu impun confirmarea cu un test PCR.

Premierul sloven este acuzat de opoziţie de o proastă gestionare a pandemiei covid-19, care a cauzat 6.000 de morţi în rândul celor două milioane de locuitori ai ţării - un nivel relativ mare în comparaţie cu al altor ţări din Uniunea Europeană (UE).

Slovenia prezintă unul dintre cele mai mici niveluri ale vaccinării anticovid în Europa - doar 57% dintre sloveni s-au vaccinat complet.

În urma unei intensificări, numărul noilor contaminări a scăzut puternic în ultimele zile.

Miercuri se înregistrau un pic peste 5.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, după ce în urmă cu o săptămână se înregistrau 20.000 de cazuri de covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.