Premierul peruan Anibal Torres şi-a prezentat miercuri demisia preşedintelui Pedro Castillo, evocând ”motive personale” într-o scrisoare publicată pe Twitter, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anibal Torres, care a preluat funcţia de premier în februarie, este al patrulea şef de Guvern care-i prezintă demisia preşedintelui de stânga radicală, împotmolit în scandaluri de la preluarea funcţiei, în urmă cu un an.

Ministerul Public a deschis cinci anchete împotriva lui Castillo - o situaţie fără precedent în Peru.

Dosarele în care acest fost profesor din mediul rural şi sindicalist, în vârstă de 52 de ani, este citat vizează un presupus trafic de influenţă în cumpărarea de carburant de către întreprinderea publică Petroperu, o presupusă obstrucţionare a justiţiei în destituirea unui ministru de Interne, acuzaţii de corupţie şi complicitate agravante într-un proiect de lucrări publice şi trafic de influenţă într-un dosar de promovare militară şi plagiat în teza universitară.

Protejat de imunitatea prezidenţială până la sfârşitul mandatului, în 2026, el nu poate fi inculpat şi trimis în judecată.

În afară de problemele cu justiţia, Pedro Castillo a înfruntat două încercări de destituire în Parlament.

El înregistrează 74% opinii defavorabile potrivit unui sondaj recent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.