Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat, joi, pe preşedintele turc Tayyip Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în această săptămână, şi a spus că este important să fii franc cu ”dictatorii”, afirmaţii condamnate de Ankara, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au întâlnit cu Erdogan marţi, la Ankara. Şefa Comisiei a fost în mod clar deranjată atunci cînd cei doi bărbaţi s-au aşezat pe singurele două scaune pregătite, ea fiind nevoită să stea pe o canapea adiacentă.

”Sunt în dezacord total cu comportamentul lui Erdogan faţă de preşedinta von der Leyen...Consider că a fost un comportament nepotrivit şi mi-a părut foarte rău pentru umilinţa suferită de von der Leyen”, a declarat Draghi reporterilor.

”Cu aceşti, haideţi să le spunem ceea ce sunt – dictatori – cu care trebuie să ne coordonăm, trebuie să fim franci atunci când ne exprimăm viziunile şi opiniile diferite”, a adăugat Draghi.

Ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la Ministerul turc de Externe, în legătură cu comentariile premierului Draghi, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu, iar ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat remarcile.

”Condamnăm cu tărie discursul populist, inacceptabil al premierului italian numit Draghi şi comentariile nereţinute şi urâte ale acestuia referitoare la preşedintele nostru ales”, a scris Cavusoglu pe Twitter.

Joi mai devreme, Cavusoglu a declarat că aşezarea la întâlnire a fost aranjată în funcţie de solicitările UE şi de protocolul internaţional şi că Turcia este subiectul unor ”acuzaţii nedrepte”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.