Premierul britanic David Cameron şi liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, i-au adus omagii parlamentarei laburiste Jo Cox, care a murit joi după ce a fost atacată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, relatează FT şi Daily Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am pierdut o mare stea. Avea o inimă mare, iar oamenii vor fi foarte, foarte trişti în legătură cu ce s-a întâmplat”, a declarat David Cameron.

La rândul său, Corbyn a afirmat că fiicele politicienei „vor creşte fără mama lor, dar pot fi foarte mândre de ceea ce a făcut, ceea ce a realizat şi ceea a susţinut”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Jo a murit făcându-şi datoria publică (aflată – n.r.) în centrul democraţiei noastre, ascultând şi reprezentând oamenii pe care a fost aleasă să îi servească. Este o cauză foarte importantă pentru noi toţi”, a adăugat el.

Parlamentara laburistă Jo Cox, împuşcată şi înjunghiată joi, în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, a murit la spital. Politiciana de 41 de ani, care are două fiice, a fost împuşcată de trei ori, dintre care o dată în faţă, înjunghiată şi lovită, în timpul unei întâlniri cu alegătorii, la Birstall, în apropiere de Leeds, au declarat martori oculari.

Un bărbat de 52 de ani, identificat de presa locală drept Tommy Mair, a fost arestat după atac. Potrivit vecinilor săi, bărbatul era un singuratic.

Unii martori spun că Jo Cox a fost rănită când a intervenit pentru a despărţi doi bărbaţi care se luaseră la bătaie pe stradă.

Alţi martori oculari susţin că cel care a atacat-o pe Cox a strigat „Marea Britanie pe primul plan”, unul dintre sloganurile campaniei pentru ieşirea Regatului Unit din UE şi că părea să o fi aşteptat pe politician special pentru a o ataca.

Cox, absolventă a Universităţii Cambridge, a fost aleasă parlamentară de Batley and Spen în 2015. Ea era preşedinta Grupului Femeilor Laburiste şi a lucrat anterior pentru Salvaţi Copiii.

Atât politicienii care fac campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, cât şi cei care pledează pentru rămânerea în blocul comunitar şi-au suspendat joi campania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...