Portugalia nu are o linie roşie în furnizarea Ucrainei de avioane de luptă, declară premierul portughez António Costa, care precizează însă că Lisabona nu are mijloacele de a renunţa la niciunul dintre avioanele sale de vânătoare, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este o linie roşie”, a declarat Costa la Bruxelles, la sosirea la un summit al Uniunii Europene (UE).

Portugalia deţine 27 de avioane de vânătoare de tip F-16 AM, toate implicate în misiuni NATO, subliniază premierul portughez.

”Acesta este un domeniu în care pur şi simplu nu avem posibilitatea de a face livrări Ucrainei), având în vedere că mijloacele pe care le avem sunt alocate toate unor misiuni din care nu putem ieşi”, a subliniat el.

Portugalia a făcut totul pentru a susţine Ucraina de la începutul războiului rus, a subliniat el, evocând angajamentul Lisabonei de a trimite Kievului trei tancuri de tip Leopard 2.

Livrările militare destinate Ucrainei au scopul ultim de a conduce la pace, însă numai în termenii Kievului.

”Pacea este obiectivul nostru”, a subliniat Costa.

”Războiul este un mijloc de a obţine pacea, iar acest război, trebuie să amintim, nu a fost declanşat de către Ucraina. Ucraina este victima războiului” Rusiei, a subliniat premierul portughez.

”Momentul, termenii şi condiţiile păcii nu pot fi stabilite decât de Ucraina”, a insistat Antonio Costa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.