Fostul preşedinte Petro Poroşenko, un rival al actualului preşedinte Volodimir Zelenski, a anunţat luni că a fost autorizat să iasă din ţară, după ce a fost blocat ”deliberat” la frontieră în două rânduri în weekend, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma presiunii deputaţilor Parlamentului European (PE) şi unor membri ai unor guverne din state membre UE, Petro Poroşenko a putut să plece în străinătate pentru a participa la summitul şi la Congresul Partidului Popular European (PPE), la Rotterdam”, anunţă serviciul de presă al lui Poroşenko într-un mesaj transmis AFP.

Petro Poroşenko a arătat, la controlul la frontieră, ”aceleaşi documente ca atunci când i s-a refuzat trecerea de două ori mai înainte”, precizează această sursă.

Partidul Solidaritatea Europeană al lui Proşenko se declară ”convins că autorităţile l-au împiedicat deliberat pe Proşenko să se ducă la o reuniune a Adunării Parlamentare a NATO, la Vilnius”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.