O americană musulmană a avut surpriza vieţii sale, descoperind că fotografia sa se afla - printr-o eroare - într-un aviz de căutare emis de poliţia srilankeză în legătură cu atentate jihadiste de Paşte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de pe această insulă din Asia de Sud a publicat joi numele şi fotografiile a şase persoane - trei bărbaţi tineri şi trei femei tinere, căutate în cadrul anchetei cu privire la atacurile sinucigaşe de duminică, soldate cu 253 de morţi.

Pe listă figura o suspectă prezentată drept Abdul Cader Fathima Khadhiya şi fotografia unei femeie purtând un văl islamic, care se presupunea a fi persoana căutată.

Însă imaginea s-a dovedit a fi cea a lui Amara Majeed, o americană musulmană ai cărei părinţi sunt imigranţi srilankezi şi care i-au scris în 2015 o scrisoare deschisă preşedintelui american Donald Trump pe tema retoricii sale antimulmane.

”Bună ziua tuturor! Eu am fost identificată în această (joi) dimineaţa DIN GREŞEALĂ  de către Guvernul srikalnez drept una dintre atacatoarele de paşte ale SI în Sri Lanka”, a scris Amara Majeed pe Facebook, referidu-se la organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), care a revendicat carnagiul.

”Ce surpriză, la trezire! Acest lucru este în mod clar complet fals, dat fiind că comunităţile musulmane sunt deja foarte puternic afectate de probleme de supraveghere. Nu am nevoie de false acuzaţii în plus şi de supraveghere”, a adăugat ea.

Poliţia din Sri Lanka şi-a recunoscut greşeala joi seara, confirmând că fotografia asociată numelui ”Abdul Cader Fathima Khadhiya” nu este a suspectei respective.

Persoana numită este, însă, căutată.

”Persoana din fotografie nu este căutată în vederea interogării”, a anunţat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al poliţiei srilankeze, Ruwan Gunasekera.

Această gafă intervine după o spectaculoasă revizuire în scădere a bilanţului masacrului de duminică.

Autorităţile srilankeze, care au anunţat anterior că au fost ucise 359 de persoane în atentate, au anunţat că atacurile s-au soldat cu 253 de morţi. Ele au justificat această revizuire puternică în scădere prin faptul că unele cadavre, puternic mutilate, au fost numărate de mai multe ori, din greşeală.

Şeful poliţiei din Sri Lanka a demisionat, în urma atentatelor de Paşte, a anunţat vineri preşedintele srilankez Maithripala Sirisena, care este totodată ministru de Intere şi al Apărării.

Pujith Jayasundara este al doilea oficial de rang înalt care a demisionat din cauza eşecului autorităţilor de a împiedica carnagiul, după reprezentantul cu cel mai înalt rang în cadrul Ministerului Apărării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.