Poliţia greacă a folosit gaze lacrimogene pentru a opri ciocniri între până la 300 de refugiaţi şi alţi migranţi într-o tabără de corturi de la frontiera Greciei cu Macedonia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei era neclar de ce au izbucnit aceste ciocniri, marţi, la Idomeni, între arabi sirieni şi etnici kurzi, înarmaţi cu pietre, beţe şi bare de metal.

Cel puţin un bărbat a fost rănit, însă nu a fost raportată vreo arestare.

În tabără locuiesc aproximativ 10.000 de persoane, blocate în drumul către ţări prospere din Europa, în urma închiderii rutei prin Balcani.

Autorităţile elene încearcă de mai multe luni, fără succes, să convingă migranţii de la Idomeni să se mute în alte tabere, organizate de către Atena.

Aproximativ 54.000 de refugiaţi şi migranţi sunt blocaţi în Grecia, o ţară tranzitată de peste un milion de persoane de la începutul lui 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.