Poliţia a decis să nu ia măsuri împotriva lui Nigel Farage, după ce a analizat declaraţii despre funcţionari publici pe care le-a făcut liderul Partidului Brexitului la o reuniune în Ţara Galilor săptămâna trecută, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Farage s-a plâns la o reuniune a formaţiunii sale că şefii porturilor de la Calais şi Dover de la Canalul Mânecii nu sunt crezuţi atunci când  se declară pregătiţi 100% de Brexit ”orice formă ar lua”.

”Sugerez să-ii ascultăm pe ei şi nu pe cei cu pixul, plătiţi foarte bine, de la Whitehall, care nu fac o treabă neutră. Iar după ce se termină Brexitul vom scoate cuţitul la ei”, a declarat Farage.

Poliţia a primit o serie de ”comentarii şi îngrijorări” de la public, după ce o înregistrare video filmată vinerea cealaltă a fost pusă în circulaţie pe reţele de socializare, a anunţat sâmbătă într-un comunicat Poliţia din Gwent .

”Suntem conştienţi de tensiunile exacerbate care există cu privire la limbajul folosit şi luăm acuzaţile şi îngrijorările publicului foarte în serios”, adăuga poliţia.

”Însă, în urma unei evaluări aprofundate, punctul nostru de vedere este că aceste comentarii din video nu constituie o infracţiune penală”, a anunţat poliţia.

Farage a declarat sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter că ar fi trebuit să-şi aleagă vorbele mai atent.

”Ar fi trebuit să spun «toporul», care este un termen mai tradiţional pentru lovituri”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.