Poliţia din Filipine a anunţat vineri că în prezent caută o “persoană de interes” în legătură cu atacul de la cazinoul Resorts World Manila, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 36 de oameni, iar peste 70 au fost răniţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful poliţiei din districtul de sud al Manilei, Tomas Apolinario, a spus că persoana căutată este încă în viaţă şi ar fi cetăţean filipinez.

Un bărbat înarmat a intrat în noaptea de joi spre vineri în Resorts World Manila, a deschis focul şi a dat foc mai multor mese de joc. Cel puţin 36 de oameni au murit, intoxicaţi cu fum, şi câteva zeci au fost răniţi în atacul care a provocat panică într-o ţară aflată deja în alertă în urma atacurilor teroriste din sudul ţării. 

Atacatorul s-a sinucis apoi, dându-şi foc.

Deocamdată poliţia a anunţat că nimic nu sugerează că bărbatul ar fi avut legături cu terorismul, deşi organizaţia Statul Islamic a revendicat atacul. Forţele de ordine cred că a fost vorba de o tentative de jaf.

În ultima săptămână, militanţi aliaţi ISIS au fost implicaţi în lupte de stradă în sudul Filipinelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.