Poliţia din Australia a anunţat, duminică, faptul că a împuşcat mortal un băiat după ce acesta a înjunghiat un bărbat, în capitala statului Western Australia, Perth, într-un atac despre care autorităţile au spus că indica terorismul, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au existat indicii că băiatul de 16 ani, înarmat cu un cuţit de bucătărie, se radicalizase pe internet, au declarat autorităţile din acest stat, adăugând că au primit apeluri de la membri îngrijoraţi ai comunităţii musulmane locale înainte de atac, care a avut loc sâmbătă seara târziu.

Atacul, produs în suburbia Willetton, avea ”semne” de terorism, dar deocamdată nu a fost clasificat ca act terorist, a afirmat Poliţia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”La acest moment, se pare că el a acţionat doar acum şi singur”, a declarat premierul din Western Australia, Roger Cook, într-o conferinţă de presă televizată susţinută la Perth, capitala statului, cu referire la atacator.

Victima, care a fost înjunghiată în spate, se află în spital, în stare stabilă, au spus autorităţile.

Premierul Anthony Albanese a declarat că a fost informat despre incident de către Poliţie şi agenţiile de spionaj, care au stabilit că nu este o ameninţare activă.

”Suntem o naţiune iubitoare de pace şi nu există loc pentru extremism violent în Australia”, a afirmat Albanese pe reţeaua de socializare X.

Incidentul vine după ce Poliţia din New South Wales a pus sub acuzare, luna trecută, mai mulţi băieţi, pentru fapte legate de terorism, în urma investigaţiilor deschise după înjunghierea unui episcop creştin asirian, în timp ce acesta oficia o predică transmisă live, în 15 aprilie.

Atacul asupra episcopului a venit la doar câteva zile după înjunghierea mai multor persoane, din care şase au murit, în suburbia de pe litoral a oraşului Sydney, Bondi.

Atacurile cu arme de foc şi cuţit sunt rare în Australia, care se află în mod constant printre cele mai sigure ţări din lume, potrivit guvernului federal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.