Poliţia franceză a evacuat peste 1.000 de migranţi şi refugiaţi dintr-una din cele mai mari tabere improvizate din Paris, acolo unde dormeau în condiţii precare de mai multe luni, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de oameni, între care femei şi copii, au fost luaţi cu autobuzele şi duşi la adăposturi. 

Peste 2.000 de migranţi dorm pe străzi, sub poduri şi în canale în nordul Parisului, cu acces redus la apă şi la câteva toalete temporare, medicii descriind condiţiile drept "catastrofale din punct de vedere sanitar”.

La 6.00 dimineaţa, poliţia a ajuns la cea mai mare tabără, unde în jur de 1.700 de persoane se adăposteau sub un pod. Imigranţii şi refugiaţii s-au urcat în autobuze înainte ca adăposturile lor să fie distruse. 

Ministerul de Interne a anunţat că persoanele evacuate vor fi găzduite momentan în adăposturi până când situaţia lor legală va fi verificată. Mulţi dintre cei evacuaţi au venit din Sudan, Somalia şi Eritreea, traversând Marea Mediterană în călătorii periculoase.

Primăria din Paris a comunicat că printre cei transferaţi la adăposturi se află peste 900 de bărbaţi şi 87 de persoane vulnerabile - femei, copii şi minori nesupravegheaţi.

Noua lege a imigraţiei propusă de preşedintele Emmanuel Macron, care este examinată în prezent de Senat, propune incriminarea trecerii ilegale a graniţei şi mărirea vitezei cu care se analizează cererile de azil şi expulzarea persoanelor care nu sunt eligibile. Organizaţiile pentru drepturile omului au argumentat că planul nu sedimentează un sistem pe termen lung pentru a-i primi şi găzdui pe cei care ajung în Franţa.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.