Ofiţeri ai poliţiei judiciare au cerut autorităţilor locale din Nisa să şteargă cele peste 27.000 de ore de supraveghere video din timpul atentatului de Ziua Bastiliei, după ce le-au copiat pentru a le analiza, cererea fiind refuzată, însă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul administraţiei locale, Phlippe Blanchetier, a anunţat că municipalitatea nu va şterge imaginile.

De asemenea, el i-a cerut Parchetului să pună imaginile sub sechestru “pentru a nu ipoteca eventuale alte proceduri care ar putea fi lansate dincolo de ancheta antiterorism în curs”.

Polemica pe tema dispozitivului instituit la Nisa a fost relansată de cotidianul Libération, care afirmă că o singură maşină de poliţie municipală interzicea accesul în zona pietonală a Promenade des Anglais atunci când Mohamed Lahouaiej Bouhlel a intrat cu camionul în mulţime.

Denunţând un "contra-adevăr", ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a ordonat poliţiei poliţiştilor să efectueze o anchetă administrativă.

Rezultatul urmează să fie făcut public "săptămâna viitoare", a anunţat preşedintele François Hollande, care a promis "adevăr şi transparenţă" şi a apreciat că "o polemică nu îşi are locul".

Aflat într-o vizită în Savoia, Manuel Valls a apreciat "insuportabilă punerea în discuţie în permanenţă a cuvântului statului, prefectului, poliţiştilor". "În niciun moment" "autorităţile nu au minţit", a dat asigurări prefectul din Alpes-Maritimes.

După ce a denunţat "minciunile" Guvernului, liderul Les Républicains din regiunea Paca Christian Estrosi s-a "felicitat" de deschiderea acestei anchete a Inspecţiei Generale a Poliţiei Naţionale (IGPN). Însă el a reclamat totodată, împreună cu primarul din Nisa Philippe Pradal, o anchetă a inspecţiei generale a administraţiei, pentru "a se înţelege cum a organizat Prefectura Alpes-Maritimes dispozitivul" de securitate.

Frontul Naţional (FN, extremă-dreapta) a afirmat că demisia lui Bernard Cazeneuve este "inevitabilă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.