Un ales republican din Kentucky se află în centrul unei polemici, după ce a publicat o fotografie în care apare împreună cu familia, zâmbind, în faţa unui pom de Crăciun împodobit, cu arme de foc în mână, la doar câteva zile după un nou atac armat sângeros într-o şcoală americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Crăciun fericit! PS: Moş Crăciun, adu muniţie!”, scrie Thomas Massie, un republican din Kentucky membru al Camerei inferioare a Congresului american, într-un mesaj postat pe Twitter care însoţeşte imaginea în care apare împreună cu şase rude.

Statele Unite au fost îndolialte marţi de un atac armat într-un liceu din Michigan, în care un adolescent a ucis patru elevi, o dramă recurentă într-o ţară în care violenţa armelor de foc este denunţată de către preşedintele democrat Joe Biden drept o ”epidemie”.

Părinţii atacatorului, în vârstă de 15 ani - care au fost inculpaţi cu privire la omor fără premeditare - i-au oferit un pistol semiautomat de tip Sig Sauer fiului lor, drept cadou de Crăciun, în avans.

În acest context, poza familiei lui Thomas Massie a provocat un val de indignare.

Alţi aleşi şi părinţii victimelor atacului armat îl acuză pe republican de lipsă de sensibilitate.

”Scandalos”, denunţă democratul John Yarmuth, care avertizează că astfel de mesaje înseamă o ”înfruntare în mod deschis a morţii copiilor”.

În schimb, o comentatoare politică conservatoare, Candace Owen, îşi întreabă retotic, într-un mesaj postat pe Twitter, cei aproape trei milioane de abonaţi, ”cum pot ei să arunce vina atacului armat din Michigan asupra lui Thomas Massie, pentru că a postat o forografie în care el şi familia lui ţin în mână arme legale?”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.