Statul Major al armatei ucrainene anunţă vineri pe facebook că armata rusă a pierdut de la începutul invaziei Ucrainei, 400.300 de oameni, ucişi şi răniţi, fără să ofere alte detalii, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ nu poate fi verificat, în contextul în care nici armata rusă şi nici armata ucraineană nu-şi comunică pierderile.

Rusia suferă pierderi ”uriaşe” de oameni şi de material în Războiul din Ucraina, iar aramata rusă va ieşi ”slăbită” din conflict, declara în decembrie cotidianului Süddeutsche Zeitung generalul german Christian Freuding, care supervizează susţinerea Kievului în armata germană (Bundeswehr).

El evoca atunci un bilanţ de 300.000 de militari ruşi ucişi sau grav răniţi, care nu mai pot fi mobilizaţi la război.

Spionajul american estima, la 12 decembrie, că pierderile ruse se ridicau la 312.000 de militari, răniţi sau ucişi, de la începutul invaziei Ucrainei.

Cotidianul american The New York Times scria în august, citând oficiali americani, că bierderile ucrainene se apropiau de 70.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.