Laboratorul farmaceutic american Pfizer urmează să ceară o autorizare de urgenţă a vaccinului său împotriva covid-19 în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între doi şi 11 ani - începând din septembrie, potrivit presei americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, copiii americani cu vârste cuprinse între 12 şi15 ani ar urma să fie vaccinaţi cu vaccinul Pfizer/BioNTech încă de săptămâna viitoare, potrivit presei.

Acest anunţ intervine în contextul în care preşedintele american Joe Biden a lansat marţi o ”nouă fază” a campaniei vaccinare anticovid în Statele Unite, în care sunt vizaţi adolescenţi şi americani mai reticenţi, cu un nou obiectiv - vaccinarea cu cel puţin o doză a 70% dintre americani până la Ziua Naţională, la 4 iulie.

Biden a anunţat totodată obiectivul vaccinării  a 160 de milioane de americani cu ambele doze ale unui vaccin anticovid până de Ziua Independenţei.

O cerere de lărgire a autorizării de urgenţă a vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul Pfizer/BioNTech a fost depusă la începutul lui aprilie în Statele Unite, iar Agenţia americană a medicamentului (FDA) urmează să ia o decizie în zilele următoare.

”Vreau ca părinţii americani să ştie că atunci când se va face acest anunţ, suntem pregătiţi să acţionăm imediat”, a anunţat Biden.

Aproxomativ 20.000 de farmacii vor putea vaccina imediat adolescenţii, iar doze urmează să fie trimise ulterior pediatrilor, a precizat şeful statului american.

FDA a anunţat că examinează cererea de autorizare ”cât mai rapid şi cât mai transparent posibil”, însă a refuzat să comenteze cu privire la noul calendar al vaccinării stabilit de către şeful statului american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.