Petiţia pentru organizarea unui al doilea referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE a strâns peste trei milioane de semnături, în numai două zile de la lansare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, la ora locală 10.15 (12.15 ora României), petiţia intitulată “Reguli pentru referendumul UE care declanşează un al doilea referendum UE” strânsese circa 3.002.000 de semnături, potrivit site-ului Parlamentului de la Londra.

Petiţia va fi discutată în Parlament, pentru că a strâns peste 100.000 de semnături. Însă legislaţia în vigoare nu permite organizarea unui nou referendum în privinţa apartenenţei la Uniunea Europeană, pentru că propune introducerea unei legi retroactive, au explicat experţi.

„Noi, subsemnaţii, îi cerem Guvernului Maiestăţii Sale, să implementeze o regulă potrivit căreia, dacă votul pentru rămânerea sau ieşirea din (UE – n.r.) este sub 60%, la o rată de participare de sub 75%, atunci ar trebui să existe un nou referendum”, scrie în textul petiţiei.

Guvernul urmează să răspundă petiţiei în următoarele ore sau zile.

51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Rata de participare a fost de 72%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.