Prezenţa la urne în alegerile prezidenţiale de duminică a depăşit 50% a anunţat Comisia electorală centrlă (CEC), scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 51,9% dintre cei 111 milioane de ruşi cu drept de vot şi-au exprimat opţiunile politice până la ora locală 17.00 (16.00, ira României), a precizat CEC.

Reprezentanţi ai autorităţilor electorale au subliniat totodată că încurajarea unei prezenţe mari la vot respectă legislaţia rusă.

Unii ruşi au denunţat presiuni din partea angajatorilor de a ieşi la vot.

Preşedinta CEC Ella Pamfilova a anunţat că oficiali iau măsuri rapide în întreaga ţară în urma raportării unor încălcări.

Observatori independenţi şi activişti au acuzat numeroase incidente în care în urne au fost introduse în mod ilegal buletine de vot, dar şi alte nereguli.

”Răspundem imediat tuturor reclamaţiilor, indiferent de la cine vin”, a declarat Pamfilova.

Ea a anunţat că autorităţile au sigilat rapid o urnă la Rostov-pe-Don (sud), în urma semnalării introducerii ilegale a unor buletine de vot.

Reprezentanţi ai autorităţilor electorale au acţionat la fel în urma unor acuzaţii similare în localitatea Liuberţi, lângă Moscova, şi la Artiom, în Extremul Orient şi examinează multe alte sesizări.

”Noi nu ascundem nici cea mai mică încălcare”, a subliniat adjunctul lui Pamfilova, Nikolai Bulaiev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.